Highway 1

Tror inte det finns vackrare väg. Det tar några timmar extra att åka pacific coast highway (samma sak som highway 1) men det är SÅ värt! Alltså man ville stanna varje kilometer i princip! Vi åkte i ca 13 timmar från san francisco till los angeles (till long beach). Då är alltså alla stopp för att tanka, äta, kissa, fota, filma och titta inräknade. 
Man bara står där och blir alldeles stum för att det är så fantastiskt fint. Går egentligen inte att fånga på bild. Ingen bild kan visa hur vackert det är där. 

Desto närmare los angeles man kommer, desto mindre vackert är det längs vägen. Inte lika mycket berg och hav osv. Där emot åker man istället genom en massa klassiskt  amerikanska små, söta orter längs med vägen så det blir en helt annan slags resa fast ändå lika bra!! En ort vi verkligen fastnade för heter Pismo Beach. Vi stannade inte ens där och ändå vill jag bo där, ha ha.

Vår GPS ville inte välja highway 1 så vi fick skriva in orter längs med för att kunna hitta rätt, vi hade förberett det dagen innan då vi kunde använda oss av Google Maps.
Sen så är det även bra skyltat med antingen "pacific coast hwy" eller "1" längs med vägen så bara man hittat den i San Jose så är det bara att följa skyltarna.
                                             
Det jag vill komma fram till med detta inlägg är att det är så värt att åka PCH trots de extra timmarna. Det är något jag önskar att alla ska få uppleva någon gång i livet. Faktiskt en av mina favorit-aktiviteter från denna resa!
Resor | |
Upp